2011-09-29


Som sagt det var otroligt skönt att få skriva av sig! Känns mycket bättre nu och det som händer får hända helt enkelt. Det här kommer inte heller bli något roligt inlägg eftersom att det inte finns något roligt att göra just nu. Det spöregnar dagarna ut och det ka vara så hela vecka tyvärr. Men det är ändå mysigt tycker jag det känns som att jag tar del av hösten ni har där hemma :)

Puss och kram till er alla, saknar er! <3

2011-09-28 Mår lite illa..

Usch, panik, panik ...PANIK!  Börjar verkligen ångra att jag åkte hit till Sydney. Jag älskar kurserna och jag lär mig otroligt mycket och jag älskar sydney. Det är inte det. Anledningen till varför jag ångrar att jag åtle hit är på grund av att jag känner att mitt bästa inte är bra nog och att jag inte kommer klara mina kurser här. Jag söker inte någon slags komplimang om att "du kommer klara det här" eller någonting utan jag känner att jag inte har någon att prata med just nu som inte är i denna situation och jag behöver skriva av mig. Jag hade mycket väl kunnat stanna i tråkiga visby och klarat kurserna där och förbereda mig inför C-uppsatsen istället för att känna panik över att inte klara det här. Vad gör jag om jag inte klarar det?  Då får jag inte ta examen i sommar och måste gå massa kurser för att bygga upp examen sv. Jag vet det. och det är inte lockande. Varför ska jag vilja se världen och sätta mig i sådana här situationer? USch.. förlåt för att nu får läsa om min självömkan nu men jag behövde bara skriva av mig.

Saknar er där hemma otroligt mycket och kommer hem i mittan av november.Puss


2011-09-27 Kära Familj, Släktingar och Vänner

Hej Kära Familj, Släktingar och Vänner!
Jag har fått kommentarer och dålig uppdatering men ska säga er att vi inte har haft internet på en och en halv vecka, så det är den tråkiga anledningen tyvärr.  Men nu verkar det fungera bra och jag tänker inte ställa några frågor utan bara njuta! :)

Hoppas att allt är bra med er med mig är det helt okej. Har spring break nu men med det kom ju självklart det dåliga vädret :(
Nå.. vs har hänt på senaste? Ingenting roliga i alla fall har haft cirka 4 uppsatser, tutorials och prov de senaste två veckorna och för att inte glömma två presentationer. En mycket upptagen Amanda här förstår ni och jag känner inte heller att det gått bra på detta grejer förutom kanske presentationerna. Det har varit mycket svårt med allt för de har inte samma system som i Sverige och det är mycket mer vikt på grammatiken här och eftersom att engelska inte är mitt första språk kan det krångla till lite ibland. MEn man får helt enkelt hoppas på det bästa!

Pengarna börjar rinna ut också men då får vi gra saker som inte kostar som att gå till stranden (har absolut inga problem med det :D). Brännan har inte kommit riktigt ännu , konstigt nog tar det mycket längre tid att bli brun här än i sverige, kan ni ens tänka er det? Det här landet har strst procentvad gäller hudcancer fall vilket jag förstår eftersom att solen inte känns ibland. Har dock inte blivit bränd ännu och använder alltid solskyddsfaktor så ta det lungt där hemma oroa er inte :)

En trevlig sak idag faktiskt, var på Sydney Aquarium vilket var väldigt trevligt. För det första var det trevligt att komma ut ur huset istä'llet för att sitta vid datorna och spela the sims medeltiden (det är min lov grej, tror kussen evelina förstår mig). Blev tyvärr lite besviken på Haj avdelningen då de bara hade sandtiger hajar, strung rockor och citron hajar. Vet inte varför jag blev besviken eftersom att jag vet att de inte kan ha några hajar och jag vet att de definitivt inte har vithajar som dock pryder alla deras reklam bilder. Men reste av fisk världen var otroligt vacker opm något svårt att ta kort på. Jag tog så mycket bilder jag kunda på hitta nemo fiskar så vi ska se ifall ni kan identifiera dem haha :D
Som ni kan frstå var det väldigt svårt att ta bilder med min digital kamera eftersom att jag inte lärt mig den riktigt ännu och en del fiskar är väääldigt snabba och kamera blyga. Men de snälla krabborna hade ingenstans att ta vägen så de fastnade på bild :)


Juste, jag lägger uppp dem dåliga bilderna med så får ni se min underbara skill i fotografering!
























2011-09-16

HEj!  Det här är vad jag har att säga idag.

2011-09-15 Ensam hemma

Åh! Vad skönt det är att vara ensam hemma. Det är så skönt att det bara är tyst och få tänka lite själv. (Älskar er tjejer men ni vet vad jag menar :P). annie och cheppi är och dricker EN öl med Nesche, haha det vet vi alla tre att det inte kommer bli så. Ida och Jonas är påklätter tävling och jag hoppa satt Ida joinar och att hon vinner. hann inte prata med Jonas om det innan eftersom att jag låste in mig på rummet med min dator och Game of thrones innan de gick :)

Game of Thrones, vad mer kan jag säga än att det är underbart? tittade på Camelot inna som jag också tyckte var fantasitkst innan det hamnade i skuggan av Game of Thrones. GOT är nytt, det har gjort förut såklart jag skulle kunna jömföra det med Sagan om Ringen på många sätt. En värld som inte excieterar men som har inslag av det där ridderliga vi gillar, drakar, magi, snygga män i rustningar ja ni vet det där jag gillar. Men det är ändå nyskrivande. Det är en ny historia med nya karaktärer och en twist på en sådan värld som jag gillar. Det har också inslag av en massa karaktörer som men vet kommer mötas någon gång under serien. Kort sagt jag ÄLSKAR DET! Vilket jag märkt att många andra också gör. Synd att nya sösongen inte kommer förrän i vår dock. Tråkigt att vänta så länge Kan ju läsa böckerna men jag orkar inte sitta och hitta fel i en perfekt serie.

den här veckan har verkligen testat mig måste jag säga. Haft så mycket plugg att göra att det kännts som om jag ska få en hjärtattack vilken sekund som helst, eller som att en svimmning väntar runt hörnet. Men idag gjorde jag sista presentationen och nu har jag i alal fall en helg innan det ska börjas plugga igen!

Jag hoppas att allt är bra med er där hemma, saknar er otroligt mkt! <3





Puss & Kram

2011-09-11

Hej allihop nu är det barnprogram! titta här vad farbror amanda tar fram!

Haha naaeeej då. Inte farbror. Sitter just nu och skriver på en av de två essäerna jag har, den ska in imorgon.
Det känns ändå bra eftersom att det inte är så mycket ord. Den här helgen har varit skön, kunde inte plugga mer i fredags så vi gick ut istället. Vi gick till andra sidan till "The Stuffed Beaver" och tog ett par öl. Jag och Cheppi mötte upp Ida, Annie, Nesche och våran nya Roomate Jonas som är Idas pojkvän. Han kom hit i fredags och ska vara här tills vi åker, väldigt trevlig kille. Det gjorde du bra ida!

När Beaver stängde vid 12 så drog vi till Bondi hotell och det blev heta diskussioner om feminism (ledsen Jonas) och lite annat. Men det var en riktigt trevlig kväll och jag ångrar inte alls att jag gick ut för det kändes som att jag behövde lite distans från plugget eftersom att det är så mycket just nu :)

Lördagen spenderades med att sova vilket inte var meningen alls utan min klocka ringde inte för mobilen hade dött. Och de andra visste ju inte om de skulle väcka mig eller inte. Men sen när jag väl vaknade var jag hungrig som en varg och jag och annisen bestämde oss för att bestä'lla hem pizza från dominos och lite vitlöks och ost bröd! Det var otroligt gott måste jag säga och jag ångrar idag att jag åt upp det!  En liten rolig historia: Vi bor ju ovanför en affär och vår ingång är på baksidan vilket Annie förklarade för de på domino's. Men icke sade nicke de ville inte delivery boy förstå så vi fick sitta i telefon och förklara för honom och möta upp honom istället. Stackare. Men vi fick vår pizza till slut i alla fall! :)

Kvällen/natten spenderades på kalas hemma, jag fick sitta på skype medans syrran matade mig med vienetta och det var super trevligt att se alla igen! Saknar er där hemma men vi ses ju vid Jul!:)

Men nu ska jag fortsätta plugga istället för att fördriva tiden här!

Puss & Puss på er!

2011-09-04

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOO!

Just nu sitter jag och ska börja plugga till våran In- Class test, Laboratory Methods!
Därför tänker jag ju självklart passa på att blogga eftersom att det passar så bra!
Ja nu förstår ni har det ju hänt ganska mycket sedan jag bloggade sist, tänker inte låtsas som att jag vet när det var, men here we go!

I fredags så anordnade Universitetets Buddy club en photography scavanger hunt det vill säga en skattjakt där vi letar efter ledtrådar och utför uppdrag för att sedan fota dem för att bevisa att vi faktiskt klarade det!
Vi samlades utanför Hogwarts och teamade ihop oss i ett lag; Jag, annie, Ida, Cheppi och två tyskar vid namn Nescha och Katarina. vi var ett underbart kreativt lag och våran laganda var otroligt bra. Vi blev tilldelade 15 ledtrådar, en karta och en kokosnöt. TEAM COCONUT GIRLS! Vi fick en kokosnät eftersom att man inte fick fuska, kokosnöten skulle vara delaktig i ALLA bilder.  Vi sprang runt i Glebe,och The Rocks och hittade alla dessa ledtrådar och slutförde ALLA våra uppdrag plus några av extra uppdragen som man fick bonus poäng för. Uppdragen var ledtrådar runt i city och olika byggnader och så vidare och eftersom att vi hade ALLA uppdrag och fin street art så vann vi ju (självklart, vilka skulle annars vinna?). Vi vann 150 $ att spendera på alhohol och bowling på Kingpin Bowling i Darling Harbour och detta pris ska vi nog spendera nästa helg eller helgen efter det.  Hunten slutade på ett vackert hotell tak med utsikt över Opera Huset och solnedgång. Det blev öl och lite mat. Vi köpte en massa jugs (ölkannor) och delade på. Kvällen slutade dock tidigt för IDa och mig eftersom att jag ville hem och prata med min Kära bror anton som gått och blivit tonåring (väx INTE mer kära bebis!). Kvällen slutade runt 7-8 där dock kändes det som att klockan var 2 när vi kom hem!  Annie och cheppi fortsatte sina bravader på någon pub och the rest is history :)

Lördagen var dokc inte lika rolig eftersom att alla var trötta och det var plugg time. Jag pluggade hela dagen. Och på kvällen var det dags för mig och Annie och titta på film coh det blev "something borrowed". Aldrig mått så dåligt efter en film kunde knappt andas av ångest och vi förstår inte riktigt varför. Just därför tittade vi på en till film "Friends with Benefits" som jag redans ett men den är ju bara för härlig!  efter det var det läggdags och sedan en helt ny dag.

Vaknade vid 12 idag och sedan drog jag och Annie ner på stan (Bondi beach, haha). annie råkade köpa ett par snygga byxor eftersom att både hon och jag tyckte de satt perfekt på henne. Sedan mötte vi upp Cheppi (efter en hel del sökande efter kvinnan) och käkade lite take-away på strande. Nu sitter jag här och ska plugga :)

Puss o....Puss! hihi :D





Isabella Skyline

Explore everything , stop at nothing.

RSS 2.0