2011-07-31 Hello Bondi

Hejsan allihop! 
som jag skrev tidigare så är jag numer påväg att flytta till en lägenhet i Bondi Beach!
Det är en jätte fin lägenhet med tre sovrum, eller egentligen två men det ena är jätte stort och skiljs åt av en stor garderob. Det kommer bli mitt, Cheppis och annies rum. Ida kommer få ett eget eftersom att hennes efterlängtade pojkvän snart kommer ner hit. Det är ett fint kök där det mesta ingår alltså 100 knivar, 1 gaffel och en massa skedar även en fritös. Badrummet har ett badkar och en tvätt maskin vilket är mycket bra då vi slipper dra till en laundromat och tvätta våra grejer. I vardagsrummet har vi typ tre soffor varav en är en bäddsoffa om jag förstod det hela rätt. Vi har dessutom en bakgård/trädgård med en gunga och väldigt mycket gräs där en trädgårdsmästare av något slag kommer ta hand om gräset en gång i veckan!

När vi skulle betala bonding fee blev vår nya hyresvärd Mark väldigt intresserad av svenska pengar och det hela slutade med att han köpte en 20a av Ida! HAHA, tydligen så brukar han köpa värdelösa saker. Det som facinerade honom med vår 20a var ju då Nils Holgersson (?), alltså mini gubvben på någon av sidorna på 20an! Vi berättade historien och han var helt enkelt tvungen att köpa den. :)
Efter allt med lägenheten drog vi och tog en öl var på något öl café för att fira. Det är så underbart att hänga på¨bondi för man ser den enda skataren efter den andra och den ena surfaren i våtdräkt(alltid barfota) efter den andra springa förbi blöt efter surfandet. Det är fin utsikt och alltid coolt folk att studera.

När vi kom hem gjorde vi inte så mycket, vi lagade väldigt god mat. Maten bestod av fläsk kött stekt i soja med diverse kryddor, potatis, champinjoner och broccoli!  Mätt som en plätt blev jag ju såklart och lade mig ner i sängen för att glo lite på "Community" som är min nya serie.
Efter ett par timmars gloapande petade cheppi på mig och sa att jag måste gå in på Facebook. Intresserad OCH nyfiken som jag är var jag ju tvungen att logga in och kolla och tydligen hade Annie och Ida skickat en video med vår ex blivande hyresvärd Dimitri (han som jag berättade om för något inlägg sen). Tydligen är den mannen ganska känd här i krokarna för att vara en ex special force soldier från ryssland och hans kropp och speedos* han strosar omkring med. MEN videon handlade faktiskt om hur han var som hyresvärd, vilket var ganska intressant eftersom att det inte stämde med det intryck vi fick av honom. Jag ska ge er en länk till videon:

dimitris Downfall:    http://video.au.msn.com/watch/video/dimitris-downfall/xe106ka?cpkey=2c2237d8-2999-46f0-b074-0d239372083a



Det var ungefär vad min fina dag bestod av. Orkar inte så mycket mer eftersom att jag är sjuk och vill vila upp mig infär skolan den kommande veckan!

P.S  andvändbar fakta här i Oz: Speedos eller så kallade badkalsongar kallas för smugglers. D.S








2011-07-31

SÅDÄR JA!  Nu har vi skaffat ett riktigt boende i Bondi, 5 minuter från stranden och det känns riktigt bra måste jag säga. Det är fräscht hyresvärden är skön och kna eventuellt hjälpa oss med jobb i framtiden då han och hans polare äger en resturang och ska öppna en snart nedanför oss. HOPPAS!  Om han inte skojade förstås.

Skriver mer imorgon för internet är lite konstigt ska lägga in bilder då med.  :) puss

2011-07-28

Ännu mera houseviewing idag då. Ska till Darling harbour med Ida, Annie och Cheppih.
Kan knappt andas idag pga av hostan och förkylningen men har köpt host medicin som ska hjälpa mot just det
problem jag har. Apotekarna här är riktigt bra så jag hoppas att det blir bättre snart! Medicinen ser ut som Absinth men smakar som äpple. Real good! Annars brukar host medicin smaka riktigt äckligt, haha.

Vill önska lycka till till Angelica, Anna, Farmor och Pia på deras resa och hoppas att de kommer få det jätte roligt! :)


2011-07-27

Idag skulle jag och Cheppih skriva upp oss på en ny kurs men eftersom att vi kom ihåg fel byggnad så hittade vi inte så vi får ta tag i det nästa vecka. Det var så roligt för dagen innan hade vi gått till våran advisor Kenny som läspar något oerhört så Cheppi skrev ned en sak och jag en annan. Så det blev ingenting alls istället. 

Men då mötte vi upp Ida och Annie istället och gick och tittade på olika Societies istället, ni vet "nationer" eller ämnesföreningar. Det fanns allt möjligt bland annat chocolate society, malaysian bibles studies, surfers societies och costume society. Tyvärr så gick vi inte med någon eftersom att vi letade efter en för arkeologer men hittade den inte.
efter det drog vi vidare till Bondi för husvisning och hyresvärden var ju en riktig färgglad karaktär minst sagt. Tyvärr (igen) så hade några precis tagit det stället vi först var ute efter. Men han visade oss två andra och det första av dem var helt okej bara att badrummet var lite äckligt ochd et är något jag inte kan leva med faktiskt. Taket till det stället var dock helt underbart!  Det hade världens finaste utsikt över bondi jag ska visa på bilder nedan.  Det andra stället han visade var perfekt, det ligger nära strande och det är fräscht och har pool. Jag hoppas, HOPPAS att Ida kan kommer över sin rädsla för kackerlackor så att vi kna flytta in dit. Hon såg en död kackerlacka där så hon blev tveksam.

Efter husvisniongen drog vi ner till Bondi beach för att kolla in surfarna lite. Efetrsom att det var kväll och eftersom att det är vinter var det ju inte så många som vi hoppats på. Efter det käkade vi och nu är jag hemma och ska titta film och vila eftersom att lilla jag har gått och blivit sjuk IGEN!  :)

Hoppas att alla har det bra!  :)

Utsikten från den första lägenheten:
Bondi Beach, inte lika stort som man tror:







2011-07-25

Första riktiga skoldagen idag. Och jag gillar det hittils. Jag ska ju gå fyra kurser samtidigt här och idag hade jag två lektioner för två olika kurser. The Greek Odyssey : the first millenium BC och Athropology and the Global. Jag gillar ju antiken och grekland väldigt mycket så kursen kommer bli intressant även om jag gått sådant tidigare! Det som jag verkligen gillar med Greek kursen är att vi kommer spendera mycket tid i ett museum (backstage haha) och studera föremål och presentera dem och så vidare. Det är så skönt att för en gångs skull göra någonting praktiskt istället för att sitta med huvudet nedgrävt i böcker.  Och den andra kursen, alltså antropologi kursenm verkar också bra om något kanske lite filosofiskt och flummig. Men det passar ju mig alldeles utmärkt!  

Skolan är otroligt bra och det går så otroligt mycket människor där!  Det är liksom.... Eehmm.. Om vi sägher såhär de människor som går (som jag ser) i visby, på högskolan är ungeför 1/6e del av dem som man ser här på Sydney Uni. Det älskar jag!

Imorgon har vi våran första lab kurs som jag sett fram emot länge. Av den enkla anledningen att det varit sådan stor brist på praktiskt arbete på högskolan på Gotland precis som jag nämnde förut. Är dock en smula nervös eftersom att labb aldrig varit min grej riktigt då jag är alldeles för klantig! Det ska nog gå bra i alla fall.  


Saknar er där hemma!  <3


Tyvärr inga bilder idag heller då upplandnings tiden startar om hela tiden så kommer inga bilder upp :( Ska försöka fixa det snart jag lovar! :)

2011-07-23

Jag har inte skrivit på ett tag jag vet det, men det blir bara inte av.

Men i Torsdags i alla fall så drog vi till "Welcome Party" på campuset med våra nya tjej polare här (haha ja de är svenskar). Det var as roligt i början och folk som dansade var riktigt bra på att dansa (vilket jag ÄLSKAR).
Och det är så himla myckwet bättre än Rindi. Men då menar jag inte folket förstås utan jag menar hur det är uppbyggt, det är som en club och så stort!  Det roligaste var dock att det kom pizza varje timma och studenterna rusade verkligen dit så fort de såg att någon kom med en pizza kartong, det inkluderar oss förstås! Och den var riktigt god och vi behäövde verkligen äta!

Av någon anledning så drog folk vidare (antar att det var för att det inte kom  mer pizza! haha). Så vi drog vidare till Newtown till en bar som heter Kelly's, som var helt okej. Jag var egentligen för trött för att festa vidare men körde på tills de stängde i alla fall. Träffade trevligt folk och forsatte lära känna Annie och Ida.  

På fredagen gjorde vi ingenting utan vi stannade bara hemma och chillade. Jag tiottade på hela säsong 5 av "The bad girls club". Haha, det är så otroligt underhållande att titta på tjejer som verkligen inte vet vad de håller på med och kallar varandra "fake" när de själva är det. till coh med jag som är tjej tycker att det är underhållande att se på girlfights!


IDAG så drog vi till Paddington market. Här i Sydney så har de olika stadsdelarna marknader på helgerna däör man kan fynda kläder, smycken och MAT!  Hittade ett jätte fint halsband och ett armband som jag ska visa på bild. Sen hittade jag även ett par jeans eftersom att jag bara packade ett par så var jag verkligen i behov av det. nu sitter jag bara hemma och tar det lite lungt innan vi ska träffa Annie och Ida för att förfesta lite och sedan dra till Scubar :)



Bilderna kommer senare för internet vill inte vara på min sida just nu :)


2011-07-20

God morgon!

WOOHOO!  Tvättdag!

Idag vaknade jag runt halv 12, skönt att sova ut såklart. Men Cheppi hade haft en spännande morgon i alla fall hon har hittat en liten vän som jag döpt till Fritjoff! Äckligaste spindeln jag sett här hittils, tyvärr har jag ingen bild då han hade hunnit krypa in i sitt bo innan ajg vaknade. Men Cheppi har en riktigt fin en. Fritjoff ser ut som bilden nedan kan jag tillägga.  Ni får nöja er med den tills Cheppi laddat upp sina bilder på datorn :P





P.S Jag vet att mina artistiska talanger på Paint är helt enanstående! D.S

2011-07-19

Hallå allihopa!

Idag så har vi enrolat i skolan. Alltså registrerat oss ordentligt det enda som vi behöver göra nu är att droppa en kurs då vi har en för mycket. Gillar skolan mer och mer faktiskt. De hade en barbecue idag där de serverade grillade korvar med något slags brosk i (?!!) och vet ni vad de serverade till? JO, två rost-franska! Mmm, gott!  Haha, nej verkligen inte. Jag undrar vart fantasin och viljan att göra mat tog vägen?

Efter grillningen drog vi på en dags trip till Manly som är lite mer norrut och därför tog vi en färja dit och eftersom att det var en trip med skolan träffade vi på lite nytt folk bland annat två svenska tjejer som vi ska färfesta med innan "Welcome"-partyt på Torsdag. Jätte trevliga tjejer och de första svenskarna vi träffat här!
Trippen blev tyvärr inte så lyckad då vädret slog fel och det började regna. Och Manly är ju ett riktigt sommar ställe, men det hindrade inte andra studenter från att hoppa i havet och försöka bada. Med betoning på "försöka". efter en snabb shopping tur på några rea ställen och Cole's drog vi oss hemåt med förjan igen och lagade mat.

Efter det har vi inte gjort mer än att chilla här hemma. Har pratat med Amanda och mammsie lite granna (pratade med pappi, Jenny o William igår). Nu tror jag nog att jag ska lägga mig i sängen och läsa lite faktiskt, känner med helt slutkörd i kroppen så jag tror att det behövs. Hoppas att allt är bra med er där hemma och att ni har bättre väder än oss!


P.S  Blev inga bilder idag eftersom att det spöregnat heladagen :)  D.S



Puss o kram!





2011-07-18

Som sagt i lördagsd var vi ju och träffade Cheppis polare Paul och hans vänner och det var jätte trevligt. 
Vädret var inte det bästa, men sådan tur var så hittade vi en pub ganska snabbt så vi behövde inte gpå så mycket i regnet. Sen på Söndag , alltså igår, flyttade vi till ett nytt ställe på cope street som ligger alldeles i närheten av ett dåligt område! YAY!

Stället är en gammalt renoverat chapel så det är stort, kallt och högt till tak. Det enda positiva med stället är att internet är bra och det är en stor garderob. eftersom att det tydligen är ett kollektiv så finns det ju flera våningssängar där andra gäster är menade att sova men eftersopm att stället är nyrenoverat är jag och Cheppi de första som flyttat hit. Det är iskallt så jag blev ännu mera sjuk än vad jag var innan oturligt nog. När jag skulle damsuga badrummet igår råkade jag på något slags spindel bo med massa spindlar och jag skrek så högt, usch så rädd jag blev! Blev även rädd inatt då jag drömde om giftiga spindlar och jag vaknade upp i panik sittandes och skrikandes (trodde bara sånt hände på film). Usch vilken jobbig känsla det är att vara rädd för att sova och gå på toa eller duscha. Men vi ska flytta så snabbt vi hittar ett ställe!

Till positiva saker nudå! :D
Orientation Week började ju idag och det är precis vad det låter som. Eftersom att jag är här för att plugga så spenderar men typ en vecka på campuset och gör olika aktiviteter och får information. Typ som en nollnig fast minus nollningen för er som fattar vad jag menar haha!  Campuset är SÅ stort, jag vet inte om jag överdriver men jag tror att det är större än Finspång (oj så omöjligt haha) och man skulle lätt kunna gå vilse där. Det verkar väldigt bra hittils och jag längtar faktiskt till att börja skolan och få uppleva student livet här i sydney som är HELT annorlunda från det på lilla Gotland.  Det var ungefär 50,000 studenter  som ska börja nu under semester 2. Och av de internationella studenterna alltså study abroad och exchange så var det nog flest Amerikaner tror jag. En enda liten Finsk kille också haha!



Paul och Cheppi, friends reunited!  3 år sedan sist :)



Här samlades vi, en av byggnaderna på Campuset:


Ser det inte ut som innergården på Hogwarts eller? :P


Någon annan vy


En annan vy andra sidan gatan från international student office tror jag:



_________________________________________________________________________-

SÅDÄR. Nu kommer bilder på stället där vi bor. Det är fräscht på bilderna, det är ju som sagt nu renoverat. MEN det har också stått obebott ett tag så det är kallt, spindlar och kackerlackor och andra insekter. Jag vågar som sagt itne gå på toa här haha! :D


Garderoben:



Där vi sover, fancy huh?  Jag sover längst in!



Vår enda värmekälla:


Soffa:


Matbord:


Köket:

2011-07-15

Hallo!
Vaknade med riktigt ont i halsen idag och vädret är ganska dåligt, regnigt och kallt. Men hoppas det blir bättre till kvällen eftersom att vi ska på grillfest här på vårt hostel.  5 $ och du får allt du orkar äta! Yaay!  Har sett fram emot det hela veckan då Cheppis och min matlagning inte har varit så lyckad hittills, inte för att vi är dåliga på att laga mat utan på grund utav bristen på kryddor och så vidare så maten har inte smakat så bra som vi kanske velat, haha.

Imorgon ska vi träffa Paul som är Cheppis kompis från Newcastle. Hon träffade honom för ett par år sedan i Grekland och de har hållit kontakten. Ska bli kul att träffa nya människor som vanligt. Men ännu roligare att gå ut och festa tillsammans med dem! Tror att vi ska hålla oss ifrån Kings Cross denna gång. Börjar bli trött på klubbarna här och därför ser jag fram emot att vidga våra vyer och kanske dra oss till Darling Harbour eller Bondi istället J.

Det verkar i alla fall som att vi har bestämt oss för att flytta från the Original Backpackers bort till Cope Street där vi tittade på lägenhet igår.  Vi kommer säga till dem att vi stannar i en eller två månader så fortsätter vi att leta efter att ställe att bo på helt enkelt. Lägenheten vi tittade på igår var i alla fall nära skolan och tåg stationen så att vi kan ta oss lätt därifrån om vi skulle behöva det.

Mamma om du läser det här och Angelica inte har sagt till dig ännu så är det JÄTTE VIKTIGT att du hämtar min dator. Fick ett mail om att jag var tvungen och jag förklarade för dem att efter allt de har tvingat mig att gå igenom anser jag att det inte ska vara något problem med att du hämtar datorn och jag uppgav ditt namn.  Efter allt skit de gjort vill jag bara ha tillbaks datorn och se On Off gå i konkurs! PUSS J


Det var allt för nu peeps!  Puss o Kram!




2011-07-14

1. Är så trött på att bo på det här stället! Trött på att tippa på tå för att alla ska sova och man vet att de snackar skit så fort man går utanför dörren. Varför vet jag det? Jo, eftersom att när man är i rummet och någon av tjejerna drar snackar de om den som gått därifrån. Det är så lustigt att man gillar dem ändå eftersom att de är trevliga mot en när man är här.

2. Köpte Sim kort idag och fungerar det att aktivera? NEJ, eftersom att man måste ha en adress och där vi bor  är inte en giltig adress SÅKLART!  

3. Det jävla internet som är på det här stället fungerar inte på min dator, det finns datorer här men de har inte mick eller någonting så man kan inte prata på Skype. Vilket är precis vad jag vill göra. Jag vill höra någon i min familjs röst för de är de enda som kan göra mig på bättre humör när jag är på det här humöret.

4. Vi var på en lägenhets visning idag och allting var jätte vackert och nytt, och då menar jag sprillans nytt. MEN man får inte vara högljudd när man är där och man får inte ha vänner med sig in. Vilket kommer bli skapligt tråkigt när man träffar folk på universitetet. Jag älskar Sydney men jag vill bara ha ett ställe som är ”hemma” nu.

Är på grymt dåligt humör nu så ni får ursäkta men det finns inget annat sätt att avreagera sig på än här.  Ska bli gladare jag lovar1 Känner mig gladare nu till och med. Allt man behöver är att avreagera sig ibland!   J


Puss o kram!




HEllo,

Hejsan svejsan pa er. Sitter i ett shopping mall dar jag antligen kommit at battre internet. Tankte bara beratta planen for dagen.

Jag och cheppih vaknade tidigt bada tva eftersom att vi sov sa lange igar. Vaknade runt 6-7 dar. Sen drog vi och kakade frukost som smakade himelskt faktiskt  och efter det drog vi och gjorde oss ordning for att dra oss ut i Sydney lite grann. Vi hade tankt att dra och kolla universitetet men sa sag vi att det var billigare att kopa en veckas buss biljett efter klockan halv 4 sa vi bestamde oss for att dra hit och kopa block och sitta pa internet for att kolla lite buss och tag linjer osv :) Sen har vi inte kommit sa langt. For nu sitter jag har!


Planen for idag ar som sagt att ta oss till universitets campuset som ar super stort. Forsoka orientera oss lite och sa vidare. Sen vet jag inte vad vi har for planer faktiskt det ar ganska svart att hitta pa saker har tycker jag eftersom att vi inte vet vad man akn gora. Men den har veckan ska mest ga till att hitta lagenhet tankte vi.

En rolig sak att b eratta: Kicki kommer pa torsdag :D  YAay det blev av haha!  Ska bli kul att se henne det var sa lange sen vi sags!

/ Jag kom pa en sak. Jag har jatte svart med internet pa vart hostel deras connection ar grymt dalig. Forsote prata med Angelica igar och det gick intr alls det tog 4 minuter att ens forsta vad den andra sa. Sa jag tror avv vi i familjen far noja oss med bloggen och mail ett tag framover tills vi fatt lagenhet. Om det du ar battre dar!

Jag hoppa satt allt ar bra med er dar hemma saknar er! Ha en awesome semester vi hors snart.
Puss & Kram

2011-07-11...

Internet connection är grymt dåligt här. Tar evigheter innan man ens kommer in på en hemsida. Om man ens gör det. Därför laddar jag inte upp så mycket bilder här tyvärr  :/

Idag sov jag och Cheppi till 7, vilket inte var meningen alls. Vaknade helt chockad. Men hade inget planerat förrän kvällen i alla fall så det var en himla tur. Ikväll ska vi ringa en hyresvärdf angående en lägenhet. Jag hoppas att det funkar för att bo på hostel kommer inte vara så bra under studie tiden.

Det är väl inrpincip det jag har att berätta just nu kanske skriver ett inlägg senare om internet tillåter det :)


Puss &Kram

2011-07-11 igen

OKEJ .. FAMILJEN  för att jag ska kunna få tag på er så är det bäst att ni är inne på SKYPE när ni sitter vid datorn. Eller MSN. Klockan är 6 på morgonen här och jag förväntade mig att minst en utav er skulle vara inne!!!!! då klockan är snart 22 hos er.. Har suttit inne sedan klockan var 9 hos er och då förväntar jag mig inte att ni sover.
Sådan tur är Angelica inne så att jag har någon att prata med, tack och lov! <3

Jag låter arg men det är jag inte utan jag ville bara prata med någon från familjen då jag saknar er. Kan inte nå er per mobil då min telefon inte fungerar här nere, ska skaffa ett australenskt nummer i veckan.


Puss , älskar er!

2011-07-10

Fortsättningen på igår gick till på så sätt att jag och Cheppih såg på varsin film och sov. Men innan vi sov kom förstås våra roomies och väsnades som bara den. Jag förstår mig inte på dem när vi kom klagade de på de tidigare tjejerna och sade att de gjorde mycket ljud ifrån sig. Då undrar ju jag bara har de inte hört sina egna röster? De är cirka 26 år gamla och beter sig som små fjortisar som är i behov av bekräftelse och det sker på så sätt att ”den som hörs mest, syns mest”. Det är fruktansvärt irriterande! En och en klarar jag av dem men inte när alla tre är tillsammans, en del människor ska bara inte vara i grupp.  Usch vantrivs här. Man vill inte vara här men ändå är det här vi spenderar mest tid. Det är bara en av våra rumskamrater som är okej och hon är inte en del av det ”gänget”. Hon visar hänsyn när andra sover och så vidare. Tack och lov!

Idag vaknade jag vid 8.00 och kunde inte somna om för att jag hade så ont i armarna och axlarna. Sådan tur var Cheppih också vaken så vi drog och köpte frukost för att sedan dra vidare in mot centrum för en handduks-jakt! Har massa fina bilder som jag bifogar här nedan. Sydney är himlans vackert!  Vi tog William Street (Wille du har en gata döpt efter dig)ner mot Hyde Park och tog ett par bilder för att sedan dra vidare. Det är skönt att se nya människor hela tiden istället för samma ansikten jämt. Storstäder är verkligen min grej måste jag säga.

Efter handduks-jakten, som var väldigt lyckad, drog vi oss mot vårt hostel igen. Fick äntligen duscha! Har längtat och längtat efter det. Dock minns jag en sak om handdukar som jag kanske borde tänkt på innan jag använde den, man måste ju tvätta den först! Eftersom att jag är så duktig köpte jag självklart en svart handduk vilket ledde till att hela jag blev täckt med svart ludd. Väldigt lyckat, haha.
efter duschen var det meningen att jag och Cheppi skulle göra oss iordning men på något sätt vaknade vi några timmar senare... Aa, jag vaknade några timmar senare Cheppih ligger fortfarande och sover och har ont i magen stackarn.

Jag vet inte om det är en flygplans skada men jag har fortfarande sjukt ont i armen. Ni kommer ihåg hur växt värk kändes när man var mindre? Tänk er det fast i båda armarna och axlarna och 10 ggr värre. Jag antar att det är efter planet för annars vet jag inte vad det kan bero på. Kanske min säng som jag sover i. Ajja, tog en tablett och nu har det lugnat ner sig sådan tur är.

Planen för veckan är att gå på hus visning för vi klarar inte av att bo på det här stället med dessa tjejer. Att byta rum är inte en möjlig åtgärd då det skulle kännas elakt och tjejerna skulle säkert hata oss och göra livet på vårt hostel osäkert. Ja, det är sådana där tjejer som verkar gadda ihop sig och utföra High School fasoner! Tänk fjortis vet ni!

Saknar familjen men har ingen direkt hemlängtan ännu. Försöker bara njuta av att vara på andra sidan Jorden som jag så länge drömt om!

Puss & Kram

2011-07-09

Hej allihopa!
Som jag skrev tidigare hittade vi ett boende i alla fall. Var tvungen att sticka från flygplatsen snabbt då vi kände oss stressade för att hinna få en säng. Nu är vi här i alla fall och det känns bra.
Vårt rum är helt okej dock lite kallt som resten av Sydney. Det enda som känns lite sådär är att tjejerna som bor i rummet är de mest stökiga tjejer jag sett. Visste inte att kvinnor kunde vara så oorganiserade! Det ligger grejer överallt och då menar jag verkligen ÖVERALLT! Våra nya och tillfälliga roomies är schyssta och pratiga, till och med värre än jag, haha. Det är ett bra hostel som jag verkligen kan rekommendera, The original backpackers heter det. Det är gammalt vilket man märker ganska väl men det är ändå fräscht!

När jag och Cheppi kom hit kände vi oss ganska trötta men det gick snabbt över till en ”vi måste fira” –känsla och det ledde förstås till att vi gick ut och tog en öl. Det första stället var en sportbar och där stannade vi bara över en öl för stället var ganska tråkigt. Vi gick vidare och letade efter ett ställe då vi märkte att vi plötsligt befann oss bland massa strippor och prostituerade, YES vi befann oss i redlight district för er som vet vad det betyder. Ganska roligt att party gatan ligger direkt belägen vid fest gatan för det betyder ju att de livnär sig på fulla grabbar och män som har misslyckats för natten, haha!
Men vi drog lite längre bort från den gatan för att söka upp en pub istället för vi var inte på humör för klubbar. Vi frågade en om vad han tyckte och han sa att vi skulle dra till ett ställe som heter O’Malleys, vilket vi också gjort. Det roliga var att han vi frågade beskrev stället som ett lugnt ställe vilket vi tyckte var ganska roliga för det var raka motsatsen. Då kan man ju undra vad han anser vara lugnt :P. Det var i alla fall roligt där och det var mer av ett backpacker ställe så vi träffade folk från alla hörn i världen. Blev kompis med en Dansk som heter Eva, tyvärr sp reser hon vidare ett tag imorgon men kommer tillbaks till Sydney senare! Det blev lite mer öl än vad vi hade tänkte men vi fortsatte kvällen tills klubben stängde (typ halv 5-5) och då var det dags att sova!

Vi försökte vara så tysta som möjligt då våra roomies gav oss info om deras tidigare roomies som vi ersatte. Och tydligen hade de varit alldeles för ljudliga av sig. Vi vill såklart inte göra samma sak.

Det var igår det. Nu kommer vi till idag. Idag som vi till typ 5 eftersom att vi var så trötta så vi har inte sett Sydney på dagen ännu. Sen drog vi ner till receptionen för att betala hyran och köpte vatten. Ja ni vet att det är i princip bara i Skandinavien som man kan dricka ur kran, vilket jag anser vara en fruktansvärt dålig vana då man knappt kan det någon annanstans i världen. ÄR vi bortskämda eller är vi bortskämda? Efter receptionen drog vi upp till rummet för att chilla lite och vi satt och snackade skit om hur stökigt det är i rummet (ni ska få se bilder sen).  Efter det drog vi ut på gatan och kollade efter en mataffär och köpte lite förnödenheter och efter det blev det dyr pizza och nu sitter jag här medan Cheppih vilar lite!

Har fortfarande inte greppat att jag är i Sydney förresten, det kommer nog inte komma förrän vi hittat egen lägenhet och börjat skolan.

In Sydney at last,

Hej på er!
Har anlänt i Sydney nu, känns inte kul faktiskt eftersom att jag itne sovit någonting och min kropp
värker och jag vill gråta. Måste nog bo på flygplatsen inatt (alltså sova) eftersom det blev lite konstigt med
datumet och så vidare.  Första fryget gick då till Frankfurt och det var helt okej, Cheppsan och jag satt mest att
och prata var ju cirka 2 timmar bara. Sedan flyget frn Frankfurt till Singapore var helöt okej det med, hade ju inte sovit så fick mig någon blind här och där. Kan verkligen rekomendera Singapore Airlines då de har fruktansvärt bra service och hur mycket film och musik som helst som man bara kan välja och vraka emellan! Såg Sucker Punch och någon mer som jag inte minns. Spelade även Super mario bros! Min granne var väldigt snäll och social också och även han svensk som oss. Det enda tråkiga var att jag inte kunde luta mig bakåt då en tjurig tysk gubbe satt bakom mig. Han bekräftade bara bilden jag redan hade av tyskar. Så tack vare honom är jag väldigt öm i kroppen nu.

Det tredje flyget blev en levande mardröm då jag var öm i kroppen, kändes som att om jag satt på min rumpa skulle alla mina ben raseras! 

Nu hittade vbi boende iaf så måste stickaq Skruiver mer imorgon! Puss o kram!

Bye,

Sitter och dricker en öl. Ska gå och lägga mig snart tä'nkte att en öl kanske skulle lugna ner mig.
Vilket fungerade för en liten stund. Dock vet jag mycket väl hur det kommer att bli när jag ska lägga mig
jag tänker för mycket och så kan jag inte sova. 

Vi åker härifrån runt halv 3 mot Arlanda, sen är det dags! Först åker vi mot Frankfurt-singapore-SYDNEY!
Vill hälsa alla släktingar och familj gott. Jag älskar er!


Adios Amigos!

Bye,

Sitter och dricker en öl. Ska gå och lägga mig snart tä'nkte att en öl kanske skulle lugna ner mig.
Vilket fungerade för en liten stund. Dock vet jag mycket väl hur det kommer att bli när jag ska lägga mig
jag tänker för mycket och så kan jag inte sova. 

Vi åker härifrån runt halv 3 mot Arlanda, sen är det dags! Först åker vi mot Frankfurt-singapore-SYDNEY!
Vill hälsa alla släktingar och familj gott. Jag älskar er!


Adios Amigos!

Nervöst? JA!

Nu har familjen gått och lagt sig så nu sitter jag helt själv framför tvn med datorn i knät!
Eller själv är jag ju inte, Wiggo och Molly har omringat mig, ligger och latar sig efter en hel dag med jagande antar jag...

Är jätte spänd. Biljetterna är bokade och hostel också. Det enda som är kvar är lägenhet men det får helt enkelt
lösa sig down under. Det känns oerhört nervöst, ledsamt, otroligt och omöjligt? Haha, det känns inte som att det händer helt enkelt. Men jag vet att det händer och därför blir jag ett känslomässigtvrak nu när jag är här hemma och räknar ner timmarna. Kommer kännas oerhört tungt att säga hejdå till familjen. ska träffa mamma och ungarna för sista gången (på 6 månader) imorgon. Usch, även om jag inte bor hemma så har jag aldrig varit ivåg i ett halv år och det känns ju mycket värre eftersom att det är på andra sidan jorden!  Hatar att säga Hejdå, även om det egentligen är ett "ses snart".

Men självklart är jag ju jätte glad och spänd också! Det är en otrolig chans som jag inte skulle missa för någonting!
Att få läsa arleologi, etnoarkeologi i Sydney känns ju helt otroligt roligt. Ska bli fruktansvärt skönt att äntligen byta miljö från isolerade Visby, Gotland till en storstad som Sydney.

YAAY! SOON!


Bilder från Dagen:

Grillning på G efter att ha burit ved och efter ett mycket besviket besök på OnOff (handla ALDRIG DÄR)



Lata Kissemissar, Wiggo o Molly

Packning pågår...

Sitter på skype med Cheppi. Vi försöker hitta lägenhet vilket är lättare sagt än gjort. Känns som att vi pluggar
men vi har som en slags station där vi sitter inne på en sida och skickar ut mail efter mail om att vi
är intresserade av vissa lägenheter och sitter och väntar på svar nu. Sådan tur är så är ju tidsskillnader cirka 9 timmar (kom ihåg det nu familjen!!) mellan lilla Sverige och Sydney och eftersom att klockan är mycket här är den inte värst mycket där borta, down under.

Har precis packat ner det mesta, inte så svårt då jag levt i en resväska de senaste veckorna så var det bara att lägga över allt från den ena väskan till den andra (då min var trasig fick jag lov att byta till en annan).


HEJ ALLIHOPA!

Tänkte att jag skulle använda denna blogg som en slags resedagbok medans jag studerar i Sydney! :)

För er som läser och inte vet så ska jag och Cheppih till Australien, Sydney och plugga Arkeologi i 5 månader.
Vi kommer stanna i Australien i cirka 6 månader varav de 5 första är till för att studera och den sista
hade vi tänkt att resa runt lite för att se lite mer!

Eftersom att jag har varit duktig och nu införskaffat mig en kamera så kommer det förhoppningsvis komma en massa bilder också, vilket är att föredra istället för bara läsning antar jag!


Puss och Kram! :)

Isabella Skyline

Explore everything , stop at nothing.

RSS 2.0