2011-08-31

TRÖTT!   sorry för den dåliga uppdateringen långa dagar i skolan resulterar i trötta dagar vilket inte leder till skrivande i bloggen direkt. Inget nytt har skett pluggar som vanligt  men imorn blir det mer PLUGG och kaske mona vale får se.  skriver mer när jag inte tittar på twin peaks.  

Puss o hej leverpastej

2011-08-28 Life is wonderful

Tja!
Igår var nog den bästa dagen hittils här i Sydney. Dagen började med att vakna upp såklart haha.
Sen tog vi tåget till town Hall och käkade på KFC (förstår inte what all the fuss is about). Sen drog vi ner till Darling Harbour och gick runt lite vi var påväg tillö det marina museet. På vår väg dit såg vi en street performance grupp. De heter beat the streets eller något sådant. Väldigt fint ögon godis plus  riktiga dansare. vilka entertainers de var! Humor, dans och tricks. Det var det bästa med hela dagen förstås. Sen drog vi till Museet och det var också coolt. Dock något av ett antoklimax efter ögongodiset! Det var intressant och jag tror jag såg varenda film och spelade varenda spel (quiz) som de hade att erbjuda!  Men sen var det slut med det och dags att ta sig till ett ställe ett ställe att käka på och säga hejdå till snyggingarna i Darling Harbour.  Vi drog till The rocks och letade efter mat men det var inte så lyckat eftersom att allt antingen hade stängt eller var för dyrt. Men the rocks är ju sydneys äldsta stadsdel så det är mycket vackert :)

Vi bestämde oss för att dra till newtown istället och käka på moo burger. Hur stora hamburgare som helst men lika äckliga som de var stora. Pommen var riktig mumsig dock!  Träffade också en svensk tjej som jobbat där i ett år och hade på något sätt fastnat i sydney och älskade det. Vilket jag verkligen förstår :)

Sen begav vi oss hemåt, väldigt trötta måste jag tillägga. Och efter det hände inte så mycket. Ida och Annie uppdaterade sin blogg med roliga citat från yours truly ^^  sen blev det twin peaks och sedan godnatt!



2011-08-24

EEEEllo maties!

IDAG så har jag haft min första presentaion påengelska och jag ägde den faktiskt. Jag menar inte det för att skryta utan jag är stolt över mig själv som gjorde det och inte hakade upp mig på någonting. Min presentations partner var också riktigt nice en snäll tjej som är från Nya Zeeland som heter Nakita och det gick väldigt bra att arbeta tillsammans då vi kompliterade varandra mycket bra! :)

Efterskolan hade jag annie och cheppi en dag på stranden och strosade omkring lite i Bondi för övrigt. Hittade mycket spännande skae rså som en buska fylld med skalbaggar som såg ut att tillhöra lejon kungen (timon och pumba dårå).  sen när jag kom hem tog jag en nap eftersom att jag gick upp 6 imorse :)


Jag lekte mullvad! Och Cheppi hejjade på





Hakuna Matata!


Var och hälsade på Barbie med, hon och ken hade gjort slut för
47e gången. Trist! hihi
Surfare som "stod ivägen" för kameran!


Baywatch in ACTION!  Naevars, han hade nog tråkigt..



Mina skor, tog av mig dem innan grävningen btw

2011-08-22

heeeeeeeeeeejski!
just ni händer inte mycket ska faktiskt gå och lägga mig snart klockan är halv 12 här :)

Helgen har varot händelsefull ifredags hände inte mycket alls utan var hemma med tjejerna och chillade lite i vardagsrummet eftersom att jag och cheppi skulle prova på nya jobbet dagen efter. Vi vet fortfarande itne om vi fått det ännu eftersom att Scott inte ringt men det handlar inte om mycket timmar i alla fall. Det är på våra hyresvärdars kina resturang "China moon" och det är som servitriser vi kommer att arbeta i sådant fall. Det var riktigt nervöst eftersom att jag aldrig arbetat som det förut. Det var riktigt jobbigt eftersom att vi inte kunde någonting men samtidigt roligt att prova på något nytt, men egentligen vill jag inte ha något jobb eftersom att jag inte vill att det ska gå ut över studierna. Men gör det de kommer jag sluta direkt eftersom det är därför jag är här.  Efter jobbet drog jag och cheppi hem och tog ett par öl och sen drog vi ut till hotellet där det inte hände så mycket mer.  Såg dock soluppgången över strande och det var bland det vackraste jag sett! Har bilder på mobilen men det får jag ta en annan dag eftersom att alla sover nu och jag vill inte hålla på och rota bland mina grejer och väcka dem :)

I söndags kollade vi på premiären av "Underbelly razor" som är en mini serie på 13 delar som handlar om två ökända kvinnor under 20talet (tror det var 20 talet). Det var ett stort krig mellan dessa och så vidare. Jag rekommenderar den verkligen!

Idag har jag varit i skolan och sen drog jag och Annie och shoppade lite.... mat, haha!  Sen har dagen bara flutit på och jag har mest suttit här i soffan framför tvn och försökt få hem true blood men icka sa nicke!


Om ni har något speciellt ni vill veta så kommentera gärna :)


saknar er där hemma! Puss och Kram!

2011-08-18 Salsa

Ojski Bojski!
Ja som de flesta av er vet så var jag ju och dansade Salsa i tisdags!  Jag och annie bestämde oss för att gå och det gjorde vi.  Vi skulle på lektion först men lektionen hölls mitt i baren där alla kunde se och som den svensk jag ibland är vågade jag ju inte gå med utan en eller två öl! Efter lektionen forstatte det hela kvällen och jag dansade med flera, väldigt roligt!  Faktiskt den roligaste utekvällen jag haft här i Sydney hittils. Vi var där från 8 ungeför och drog oss hemåt vid 12 eftersom att jag hade lektion nästa morgon.

Det gick hur lätt som helst att vakna på morgonen och ta sig till skolan men skolan var dessvärre inte lika rolig eftersom att vi inte hade några intressanta lektioner. eller jo en, Global Culture var väldigt intressant då vi diskuterade orientalism idag som exempelvis använde sig president Obama väldigt mycket av det tyvärr. För er som itne vet vad orientalism är så är det INTE olika orientaliska språk. I alla fall inte i det här sammanhanget utan det är mer ett sätt där västvärlden beskriver och gör stereotyper av östvärlden. alltså jag kan inte förklara det bra på svenska idag känner jag. Det är mer invecklat än det i alla fall, hehe!

Jag kom hem runt 6-7 och var så himla trött så det enda jag gjorde var att äta och sen gå och lägga mig. Och sedan vaknade jag och då var det helt plötsligt IDAG!
Idag började jag skolan kl 2 så tog bussen runt 1 där. Hade tutorial och jag älskar allt med den kursen till coh med Essän (än så länge). Pratade med min nyfunna vän John som är pensionär och har bestämt sig för att börja plugga lite arkeologi osv. Sen gick vi in lite på hur våra presentationer i kursen skulle se ut. Det är ju så att var och en blir tilldelad ett erkaologiskt föremål som vi sedan ska få göra research på och sedan presentera etc. As roligt att äntligen få känna sig som en riktig Arkeolog. eller blivande!  Kan inte förklara hur mycket jag saknat det i vår utbildning på HGO, alltså praktisk undervisning. Det är otroligt givande och lärorikt!
Resten av dagen så har jag mest pluggat snackat med vänner och Familj och lite sådant myspysigt! :D
hoppas att allt är bra med er :D
puss puss

Chicken Tikka Masala! <3

Hej folk!
Idag har jag bara pluggat och käkat mat från south Indian, tog Chickan Tikka Masala som vanligt. 
Har märkt att det är billigare att äta ute än att laga mat själv, roligt land det här!
I fredags var vi ju uta och först drog vi till Zanzibar som var det sämsta stället hittils vi blev väldigt otaggade och drog vidare till Kelley's som inte heller är så bra. Vad är det för folk som säger att Newtown är ett bra ställe att gå ut på?  Verkligen inte! Här i Bondi finns det inte heller ställen som är direkt bra för det. Men kvällen slutade tidigt (relativt) och när vi kom hem bestämde jag och cheppi mig för att hitta något att äta eftersom att vi var hungriga och inte hade något hemma. Det var fruktansvärt svårt och tog väldigt lång tid och resulterade i trötta fötter. Lyckades efter ett tag i alla fall då vi hittade en mack. Var det gott? Nej!  Men är man hungrig så är man hungrig! :)

Puss och kram

2011-08-11

Det blev ingen stand-up igår då vi blev lite sena och inte kände för att dra åt det hållet. så det blev Hotel bondi istället och ett par öl och skratt! Mycket trevligt men kvällen slutade tidigt ungefär 00.00, någongång där. Resan hem var väldigt kort och pratsam bland annat blev det snack om Dimitri och hans budgie smuglers (som vanligt). Allihop däckade när vi kom hem och helt plötsligt var det en ny dag. 

Steg up runt tolv och drog till mini-mart med Ida och sen har jag iprincip städat och hängt i soffan, tittat på tv och pluggat heladagen. Inte så intressant kanske förutom en mindre pinsam incident då. Satt i spoffan då jag hörde en av våra hyresvärdar (och förmodligen blivande chef) Scott utanför dörren. Han pratade i telefonen och var på undervåningen och försökte fixa inför dne blivande resturangen antar jag. Och nyfiken som jag är var jag ju tvungen att se om han var kvar ch när han såg mig gömde jag mig, fråga mig inte varför! Hans gå mig i alla fall och det hela slutade med att jag satt ner i soffan och vinkade och skrek hello på något konstigt sätt. Cheppi tyckte det var roligt men jag vet inte vad jag tyckte haha. Nu är i alla fall inte annie den enda som "skämt ut" sig inför våra landlords!
Nu sitter jag i vardagsrummet och tittar på big bang theory och diskuterar Dr. Martens med Ida och Annie!

btw går inte att lägga upp bilder för det är något fel på blogg.se ^^



här har ni en siley istället:   :D    haha

2011-08-10

Hej alla glada och tjuriga!
Sitter nu i min soffa här hemma i Bondi. Har varit en RIKTIGT lång dag i skolan idag vaknade ganska tidigt, runt 7 där. Lade mig så tidigt igårt eftersom att jag blev alldeles för trött för att fortsätta läsa läxan. Har haft tutorial i min nya kurs idag, Global Culture and Society, det gick bra men känner mig ganska nercös inför presentationerna som måste göras i den kursen eftersom att alla är så duktiga plus att jag måste snacka engelska. Jag är inte rädd för att prata engelska utan det är nervositeten plus engelskan som kommer göra det värre eftersom att jag itne gillar att stå och prata inför grupp!

Efter lektionen var det dags för håltimme och en tråkig sådan dock med väldigt god pizza, käkade två pizza slices en mexicana och en chicken and mushroom. MUMSIMUMSI! Efter det hängde vi lite och sedan var det dags för en föreläsning i Global Culture och det var minst sagt intressant. Han talade om orientalism och vad det är för något och det som är bra med honom är att han tar exempel från modern kultur och moderna filmer. Det gör det hela mycket roligare! 

Bästa citatet av honom idag var : "Worth watching because it's so ridiculous".
Citatet handlade ju då¨om filmer 300 som alla wannabe maskulina grabbar gillar, hihi.

Andra och sista föreläsningen handlade om Ongka och hans tribe Kawelka och hur  han (Ongka, Big man i Kawelka) skulle få ihop tillräckligt mycket grisar att ge bort i Moka som är en ceremoni där man ger bort griar och andra status symboler för att seda ge bort i en STOR Moka och visa vilket status ens stam har. Hans bästa citat som handlade om hru mycket grisarna var värda i status och vad de värderar i Ppua Nya Guina var då :

"You have to have pigs to pay for trouble and to get wives. If you don't have pigs you are rubbish".
-Ongka.

Ni kan skratta hur mycket ni vill åt det men eftersom att pengar inte är värt något där så tycker jag att det låter väldigt logiskt eftersom att de har mycket mer användning utav grisar eftersom att det matat fler munnar så att säga!

Nu sitter jag här hemma och lagar mat och väntar på att den ska på klar. SEN ska vi på stand-up! Det ni! :)
Pussipuss!



2011-08-08 Har IGEN

Nu sitter jag har igen och vantar pa Cheppi. Min tutorial gick jatte bra och det ar alltid intressant att fa hora vad folk tycker och tanker. Min sista lektion var dock valdigt trakig och inte relevant overhuvudtaget sa jag satt och ritade hela lektionen istallet, vilket slutade med ganska fin konst i mitt block maste jag saga!

Gardagen var som sagt inte sa intressant men tittade pa manga avsnitt av anime serier Samuraj Champloo, valdigt roligt och jag bade alskar och hatar att titta pa serier eftersom att man fastnar sa blir det latt att man tanker "bara en till" vilket alltid resulterar med sena natter. Men a andra sidan sa ar det den positiva sidan ocksa :)

Hemlangtan kommer och gar forstas men jag saknar inte Sverige direkt utan bara personer. Tanker ibland pa hur det kommer bli att komma tillbaks till stela Sverige och blir inte sa glad da, man det maste goras. Vet inte om jag skulle kunna tanka mig att flytta hit eftersom att det ar sa langt bort men jag jag gillar att leva i en storstad, det passar mig perfekt!

2011-08-07

Heeej allihop!
Nu har vi flyttat till bondi, flyttade hit iförr går och allt gick jätte bra. Det känns otroligt skönt att bo med Ida och annie i denna underbart fina lägenhet som är väldigt bra belägen då bussarna går för fullt utanför så behöver inte gå så längt till skolan längre utan mer åka långt! Sen efter flytten så kom våran förra roomate hit Eva från nederländerna så hade vi alla lite mys med öl och drinking games. Efter det drog vi ut till Kings Cross och World bar och hängde i ett par timmar. Det var roligt men stället var väldigt fullt vilket betyder att man måste tackla sig fram för att få en plats att sitta på. Den ni!

Efter World bar drog vi till stället på andra sidan gatan , som jag tror heter Hugo's är inte riktigt säker för de har ingen skylt utan har bara hört folk säga namnet. Kvällen blev väldigt lyckad och alla var nöjda och belåtna med den flödande alkoholen och dansen. :)

På lödagen sov vi till 13 om jag inte minns fel och sedan till mini market och köpte lite mat. Vi hade ganska bråttom då vi skulle åka till Newcastle och fira Cheppis kompis Paul som fyllde 22. De hade ett jätte stort hus som de delade på ett par stycken studenten och festen var trevlig och vi träffade mycket folk. Eftersom att jag inte ville sova över där så tog vi tåget runt halv 5 på morgonen där (tåget tillNewcastle tar cirka 3 timmar). Så ni kan ju tänka er att vi är ganska trötta idag. Men nu ska det bli plugg och lite svärande då jag är irriterad på våran kurs koordinator som har lagt in mig i fel kurs :(

Här är lite bilder på lägenheten, fast ska visa mer sen när jag tagit bilder under dagen för det är mycket mysigare då :)


Min och Cheppis säng:


En korridor:



Ett kök:



Annie och Cheppi i plugg-mode i soffan:
'

Ida i plugg-mode i soffan:

TUTORIAL

Hade min forsta tutorial idag! Det var inte alls lika skrammande som jag trott fran borjan faktiskt. Skulle lasa tva artiklar och sedan diskutera fragorna och ett par definitioner. Dagen har inte alls varit sa lang egentligen borjade klockan 2 men eftersom att jag inte har nagra raster pa mandagar har det kanns som en valdigt lang dag. Sitter just nu i SciTech library och vantar pa att Cheppi ska bli klar med sin sa att vi kan fa ga hem och ATA!

Lite rolig fakta fran "imorse" forresten. cheppi och jag orkade inte ga till skolan for vi orkade itne bli svettiga och sena (vi ar tids-optimister) sa vi tog en taxi. Taxi Chafforen var bestamd men snall pa nagot satt och var nogrann med att papeka att vi sa fel adress till honom, enligt honom alltsa. Men till skolan kom vi och vi passerade manga manniskor varav en gick och sjong "happy birthday to me" och han hade en party hatt pa sig saklart! Lart mig oerhort mycket idag och paminndes om hur daliga arbetskraven ar i vissa delar av varlden (fran antropologin). Blev lite ledsen men det ar bra att tanka pa andra som har det daligt och kanske forsoka forbattra det pa det lilla satt man kan. Inte kommit pa hur annu dock.

Isabella Skyline

Explore everything , stop at nothing.

RSS 2.0