What you are,

PRecis kommit in från en härlig dag i solan. Började steka redan vid 10 och kom in nu. Har spelat badminton, läst årsboken, målat graffiti med kritor vid vår trappa. JA, som sagt en härlig dag i sollen! Visst dagen är inte slut ännu, men jag är. Jag ska vila mig nu tills Ester kommer hit och ska test sminka/frisera mig inför balen. Sedan bär det av mot Alexandra skulle jag tro, och där blir det förfest och sen Dubbeldans.

För övrigt så har jag sedan länge bestämt vilken låt som ska spelas på min begravning. Eller vilka låter som ska spelas upp. Josh Groban - Remember och Guns'n'Roses - Sweet child o'mine. Jag vet, jag vet " faan du är ung du ska inte dö än". Whatever, det är bra att vara på dne säkra sidan, så att allting blir rätt. Annars ska jag komma tillbaks från andra sidan och spöka! :D

Ska dra mig nu, göra ngt annat. Orkar inte sitta här känner jag.

Puss på Er!

Våga,

Det här är inget inlägg som handlar om att våga vara dig själv m.m. Det här är ett horoskop inlägg! :O




Skytten 23/11-21/12

En livlig fredag med en hel del romantiska möjligheter. Våga vara lite kreativ också, det lönar sig.

I know,

Ska sminka josefin nu sen bär det av till marknaden!

MVG i filosofi A och religion B! WOOOHOOO

tänker skryta så mtk jag kan

woohoo,

Skytten 23/11-21/12

Att ta första steget lönar sig nästan oavsett vad det gäller. Vänta inte på vad andra skall välja.

I know what to do ..

Andas ut,

Nu har jag gjort om MAtte provet och jag fick G!
Jag är super glad och lättad, nu är det bara avslutnings-
 talet kvar och filosofi uppsatsen (som typ är klar nu).
Snart är eländet slut! Och festandet kan snart börja!
WOOOOOHOOOO!!

I helgen blir det fullt upp ska ni veta. Imorgon är det
marknad och den är obligatorisk för finspångare,
sen ska jag träffa some of my girls och snacka lite.
På kvällen är det fest en av mina bekanta fyller 20 grattis till henne!
Att bero på födelsedagar så fyllar Lilla söta Ida 18! Nu är
hon inte så liten längre.. Och så ska jag sminka och frisera
Josefin , testa lite inför Iddes bal och så..

På lördag ska jag testa  balsminket och balfrisyr. Och om
jag hinner ska ajg checka John-loppet också! Efterdet blir det
lite förfest med dricka och pizza. Fast det blir alkoholfritt för mig
jag ska spara pengar tills studentveckan som börjar snart!!
 
På söndag är det träning som gäller inför mitt sena beach -09.
Inte för att jag tror att vi får någon sommar men whatever,
kan vara kul att se snygg ut i alla fall!

Puss på Er!

LYSTRING STUDENTER!!,

STUDENTFEST på Hotel De Geer Lördag 13/6

Öppet till 03

Stor uteservering med utebar

Studentpriser på mat och dryck

DJ Quality i nattklubben

18+

Glöm ej VIP kortet!




Sista skolfesten,

SKOLFEST på Hotel De Geer! Missa inte sista skolfesten 11/6

* Stor uteservering
* * öppet 22.00 till 02.00
* * Fritt inträde med VIP kortet
* * Billigt i baren på mat och dryck


Convict Music,

Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam

=   Akon s riktiga namn :P  enligt MSn.se


Farväl,

Idag hade en grupp i klassan studenttal. Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli rörd. Men som den känsliga person jag är så började jag självfallet gråta i slutet. Jag kämpade hela lektionen med att hålla det inne och sen kom det ut i slutet, men jag var inte ensam sådan tur är. Jag är oerhört stolt över den klass jag gått i vi har alltid varit bäst på skolan. Vi är unika allihopa och har alltid varit det. Det som är roligt med min klass är att alla är så olika, visst vi har alltid varit indelade i vissa grupper. Men vi har också tagit hand om varandra, det är aldrig någon som har varit ensam. Och jag känner mig väldigt tacksam!

Jag kommer sakna alla starka personligheter i min klass, och jag hoppas att alla kommer på Class Reunion. Och jag hoppas att vi kommer kunna hälsa på varandra när vi möts, inga avvikande ansikten. Utan vi ska kunna hälsa på varandra och vara stolta över våran klass. Tack vare att vi är de mest unika.. 

Puss på Er klass NS3B :) 

Avundsjuk, jag är så avundsjuk!,

Jag är så fruktansvärt avundsjuk på er som har råd att shoppa just nu! Tittade nyss igenom Kenzas blogg och den filuren har ju precis varit i London och shoppat gärnet! Jag blir galen av detta "sparande" och att student veckan kommer snart.. Jag hade kunnat varit rik nu .. :(  . HAha
Men jag får ju inte glömma att jag förmodligen ska till London i somar. Jag får en resa som en slags tröst för att det inte blev USA för min del. Kvinnan i huset som jag skulle bo i blev ju diagnostiserad med MS. Så både jag och dem kände at nu inte var rätta tiden att komma!  Men i framtiden blir det i alla fall :)

Puss på Er! <3

Måndag är en tråkig dag,

Som vanligt så kom jag till Media helt i onödan. Folk är aldrig där! Det var därför jag struntade i median i början av terminen, men det var ju inte folk där då heller liksom .. uuscch..

Haft diskussion om "Johnny got his Gun" idag, skulle haft redovisning i Religionen men eng C tog över lite på tiden och jag hade betygs snack efteråt. Så gruppen fick klara sig utan mig och de gjorde de nog bra. Jag har ju gjort power point presentationen så :)

Sitter hos Josefin nu , båda har håltimme samtidigt så jag drog hem till henne. Och vad skönt det är ute! Kändes som sommar ju! Nu blir mandisen glad och hon vill hänga i solan heeeeela dagen :) Och det ska hon göra imorgon för ingenting viktiskt sker i skolan imorgon faktiskt.  Ska bara träffa Linda för att diskutera Machiavelli, and that's it!

Idag ska jag träna för första gången på as länge, har ju varit sjuk till och från under en lång period nu, så har inte kunnat träna så mycket som jag hade velat. Nu ska jag få ett riktigt fit ass, haha! resten struntar jag i för det ser bra ut :P

Ajja ska vara lite social med min gumma nu :)  

Puss på Er :)

That dress is made for me,

Ni vet väl alla om Topshops nya kollektion med Kate Moss?

Ni måste ju kolla in alltså, det är hur vackert som helst!  Jag gillar speciellt "snö leopard"- mönstrade klänningen den är som gjord för mig, ja man FÅR faktiskt ha självförtroende ibland! :)

Den klänningen ska jag få!( bestämmer jag alltså)

Kate Moss at TopShop










Idag har jag inte gjort ngt speciellt.. Alltså verkligen ingenting att skriva upp. Men jag har nördat GTA IV som den tv-spels nörd jag verkligen är. Har inte haft tid med spel på hur länge som helst, men det var skönt att sitta där. Hela dagen, idag.
Ikväll blir det att läsa lite så jag har någonting att komma med till gruppdiskussionen, engelska C.  Boken suger och jag ska minsann ge mina intressanta tankar om den. Jag trodde boken skulle vända ett tag, men icke sa nicke!

Sen ska Machiavelli göras klart, ska träffa Linda en stund imorgon och plugga. OCh så har vi j*vla matte C omprov och filosofi uppsats. OCH religion B redovisning!  Snälla give me a break!! Jag är bara en människa, sådan tur är att betygen sätts snart och då ska jag bränna ALLT som inte ska tillbaks till skolan! :)

Dagens låt: Smashing Pumpkins - The Beginning Is The End Is The Beginning

här.


Puss på Er!

Don't stop believin',


Skytten 23/11-21/12

Fin fredag men du får anstränga dig om den skall bli spännande. Saker sker en smula för långsamt.


Jag vet precis vad jag ska göra!! :)



Ni som inte vet vem Nick Pitera är måste lyssna här

Han har otroligt mycket talang och jag har följt honom så länge nu. Det är jätte roligt at det går bra för honom och han är ju söt också ( might be gay tho). Men gillar honom starkt och låten är underbar!



Put your arms me boy,

Ja, är det inte härligt eller? Svenska Våren/Sommaren alltså!
Jag ska måla en bild åt er:

Jag var på väg till Ida när jag tog skogsvägen. Solen lyste underbart vackert och fåglarna kvittrade, jag hörde göken kokoa någonstans. Största fjärilen flög förbi mig och allting runt omkring mig är grönt och lyser vackert i solljuset.  Är det inte underbart?

Jag älskar verkligen naturen, och jag borde vistas där oftare. Det känns som att man borde ta vara på allting nu. Och det ska jag göra.

yes , that's the way it is.

It's complicated, it always is, that's just the way it goes
Feels like I've waited so long for this, I wonder if it shows?

Alltså jag är hur seg som helst. Har mycket att göra och helar fortfarande mig själv sedan studentkryssningen. Ta de lungt uppdaterar bättre snart folks.

XoXo

BORN TO BE WIIIIIIIIIILD,

Sitter och tittar på " Så ska det låta", kul... Njaa, men det är IDas och Josefins program det märker man eftersom att de sitter och skriker i örat på mig. Känner att jag kommer gå döv härifrån. Nae, men tjejer jag ger er ikväll annars är det faktiskt jag som hörs!

Imorn smäller det och jag är så övertaggad, hjälp mig?! Läste dessutom horoskopet i "klick" och det är ju hur bra som helst, someone is going to get lucky tomorrow. Dvs Jag, Ida och Josefin eftersom vi alla skyttar haha!

Kommer mer uppdates och pics sen tror jag :)

puss

What a wonderful world

Skytten 23/11-21/12

Bra dag för kärlek, särskilt av det flirtigare slaget. Du gillar att synas så unna dig kläder därefter.



När jag lyssnar på What a wonderful world med Bob sinclair och axwell, så blir jag så otroligt glad. Hela kroppen fylls med glädje. Den låten har ett bra budskap nämligen  FRED på jorden! Vore det inte underbart? En värld utan en massa fördommar och grejer är också med i texten. Det vore ju helt super. Världen är jävligt vacker och vi borde bevara den, (miljöperspektiv), vi borde göra allting vi kan för att vår jord ska få vara kvar! Bort med all girighet och låt RRegnskogen vara till att börja med!

Nae nu ska jag inte bli allt för Hippie ( jag gillar hippies för övrigt). För jag måste jobba nu  .. jajja See ya!

p.s. Vill vi inte ha kvar dessa vackra platser?




bilden kommer från:
http://blog.gr33ni.com/wp-content/uploads/2007/05/flow.jpg




bilden kommer från:
http://www.scandsail.com/tmp/destinations/thailand/thailand4_480.jpg



bilden kommer från:
http://www.travelblog.org/Wallpaper/pix/tb_palenque_mexico.jpg

XoXo

Filosofi,

Japp, det är lektionen som jag slösar bort med att sitta här. Teehee, jag tittade alldeles för mycket på NigaHiga igår så jag går och sjunger på deras " Hilo puppets", somnade med dne i huvudet igår också. Men det är lungt, jag blir på strålande humör då! :)

Jag ska skriva " Finns Gud?" från en kunskaps/vetenskaps teoretisk synvinkel och jag får spader. Men det är alltid nyttigt med utmaningar, eller vad säger ni?  Har ni några synpunkter kring frågan " Finns gud?"

Hej så länge, puss på Er!

BUUUU!,

BUUU för Matte C, det där gick piss. Och faktiskt inte bara för mig, det var inte någon som hade gott att säga om provet kan jag tala om för er! Men skönt att bli av med det, det är bara att vänta på kompletteringar ...


Idag ska jag sola och bli brun så jag blir riktigt snygg imonr men nu måste jga dra för jag ska käka med Josefin ohc Jennifer   :)

Always on my mind,

För er som förstår så syftar jag självklart på låten " ALWAYS" AYSEL & ARAS ", Azerbaijan.
Tycker låten är en ganska självklar vinnare, jag har hört de flesta bidragen och det finns inte många bra, alla försöker för mycket. Island har också en bra låt, en väldigt talangfull tjej och jag gillar låten.  Jag missar Eurovision eftersom att jag drar på student kryssning på Lördag. WOOHOOO! Är otroligt taggad,  det är "Beach Party" -tema ovh jag kommer nog ta med mig det plus något annat. Får se om det blir min vackra stylebystars klänning som mamma sydde in åt mig idag.

Men en mindre rolig grej är ju självklart Nationellt prov i Matte C imorgon. Amanda är väldigt frustrerad, men hon har pluggat hela dagen. Nu så är det faktiskt så att jag varit duktig och pluggat varje dag, men det gör det ju inte lättare för en matematik failure som mig. Jag har inte höga tankar angående morgon dagen och det har jag visat min Matte lärare och alla andra i min närhet som varit närvarande vid mina agressions anfall, haha!

Men nu ska jag glo på lite roligt på youtube och sen slagga. Ha de gött folket, och lycka till till er som också gör prov imorgon!
Puss på Er!
 

Mychonny,

MyChonny är min. Han är sjukt söt och sjukt rolig för oss med sån humor. Jag ska skaffa hans msn och ragga sönder! :D

Can we?,

And I remember everything, everything I loved.
I gave it away like it wasn't enough.
All the words I said and all you forgive.
How could I hurt you again?

What if I let you win?
What if I make it right?
What if I give it up?
What if I want to try?
What if you take a chance?
What if I learn to love?
What if, what if we start again?


On this time, I can make it right,
With one more try.
Can we start again?


RED - start again

1 Månad kvar!!!,

Idag är det EXAKT en månad kvar tills vi (som går på Bergska) tar studenten!!! :D





Is this what your looking for?,

U know the party don't start until I walk in.

Amanda är glad idag,

Följ min blogg med bloglovin


Solstålen går genom korridererna idag! :D Jiiipppiiie  är så glad

du ska brännas,

Jag är oerhört arg ska ni veta. Det finnes INGENTING som gör mig så arg som Matematik! Det fullständigt suger ... Jag hatar det. När fan ska jag använda mig av det jag lär mig i Matte C? Seriöst lägg av med Nationellt prov det gör bara folk stressade och får dem att må dåligt!
När Nationellt prov i Matte C är på gång så mår jag så himla dåligt mentalt. Så fort jag tänker på det får jag en klump i magen och vill spy. Vad roligt man kan ha alltså! ÅÅÅH vad jga älskar det!

Seriöst, jävla skit ni har hittat på alltså! NAtionellt prov ska ju vara ett sätt att mäta vad folk har lärt sig och det borde inte vara stor del av betyget. Eftersom att om jag inte kan är det ju något som är fel, och om fler inte kan från samma klass är det något som är väldigt fel. Alltså är det fel på lärarens utlärningsteknik! Jag har verkligen alltid haft svårt för matematik och jag har försökt gå till extra matte tillfällen men den läraren får mig bara att må ännu sämre när det gäller detta. Snälla låt mig vara!!!!

När jag gjort det där provet ska jag bränna ALLT som har med matte att göta som jag har hemma!




LÖS DEN HÄR !!! och dra åt h******



Well, Am I?,

Gjorde ett test nyss och nu undrar jag till er i min närhet. Stämmer det?


Den pratglada tjejjen som mysfikar och reser "jorden runt"

Du är tjejjen som snackar kompisarna genom alla problem (ofta kan du avrunda pepptalket med en otrolig "tröst-ätartårta"). Får du själv problem delar du med dig av dem först efter du själv löst dem. Du hittar lätt rätt samtalsämne för stunden och fungerar det inte kan man ju alltid prata om strumpfyllda sandaler eller månförmörkelser. Vännerna älskar och avgudar dig. Din vilja tar dig långt. Killarna i din omgivning förälskar sig i dig utan att du vet om det. Allt sedan en blinddate på Muggen kilar du numer stadigt med en lika pratglad mäklare. Du klär dig i paljettvästar i guld och sätter upp håret med fågelfjädrar, vilket blir en egen och klockren stil.



XoXo

I've seen you're face a thousand times,

Everytime I close my eyes I see your face,
no matter if I want to or not,
there you are, you haven't changed.
You're still smiling, always and forever
that's what you said to me,
before you ran away.



Sitter i datorsalen och väntar på MEdia, som vanligt såhär dags en tisdags eftermiddag!
Hur är det med er? Med mig är det otroligt bra. Jag är SUPER TAGGAD tills på lördag!
STUDENTKRYSSNING ftw! Någon mer som ska med?  Sitter och lyssnar på musik
och känner att jag måste röra på mig haha. Jag är riktigt övertaggad så jag måste lägga
mina förväntningar på hyllan så att jag inte blir besviken. Bäst så, har man inga förväntningar
blir man inte sviken helt enkelt! Det är någonting jag har lärt mig det senaste året...

Nu ska jag skriva mitt tal tänkte jag, jag hade ju börjat skriva om "Djurens rättigheter: Tigern". Men jag vet inte om jag lutar lite mot kvinnomisshandel nu? Jag vet ju trots allt vääldigt mycket om det och det är ju bra med erfarenheter i ett tal? eller?

Puss på Er!

So long,

So long hörni. Nu ska jag Läsa " Johnny Got His Gun" och fall asleep!


 :)

Puss o Godnatt!

So long,

So long hörni. Nu ska jag Läsa " Johnny Got His Gun" och fall asleep!


 :)

Puss o Godnatt!

Vad händer?,

Vad händer i sommar?!

Backstabber?,

YES, you are! Grandm''her f''ker

But Why?,

Jag har tidigare skrivit inlägg om hur bitterljuvt det kommer bli att ta studenten. MEn så pratade jag och Evelina igår och kom på. Vad finns det att sakna? När vi skulle svara på den frågan kom det inte upp mycket kan jag säga. Jag menar När vi slutar kommer vi ju slippa träffa de människor man hatar varje dag? De man gillar kommer man ju hålla kontakten med om de verkligen betyder någonting. Skolan är en trygghet, blablabla, jag kommer inte sakna pluggandet. Jag kommer sakna att må dåligt för att jag är stressad. Jag kommer vekligen inte sakna alla jobbiga ämnen!
Vad finns det att sakna då?


Folk kom inte fattar ska läsa detta:
Jag försöker övertala mig själv dessa saker så jag slipper stå där på min studentdag och tjuta. Jag är oerhört sentimental som person och jag kommet givetvis sakna en massa människor. Men som sagt det där var bara ett sätt att försöka tänka negativt så man har en glad studentdag utan att mascaran ligger under ögonen! :)

Puss

Godnatt,

Har jag inte blivit bra på att uppdatera eller?
Blev ingen film, tekniken fungerade inte så det blev snack och tv istället. Ingenting fel med det, det var minst lika trevligt. Snackade student, balen , sommaren, efter sommaren m.m. Fick lite ideér om sommaren och så. väldigt givande.

Men nu ska jag glutta fil får se vilken det blir står mellan Marie Antoinette och Den andra syster Boyleyn.

God Natt på Er gott folk!

Somewhere in the middle

something
It's better than nothing
I just need a little
I just need a little cuz I
Don't wanna be nowhere
But somethings makin' me go there
Somewhere in the middle with you.

Någon?,

Är det någon som kan göra en blogg design till mig?
Det är inte mitt område precis ...

Bättre sent än Aldrig,

Nu ska det läggas upp bilder från Valborg. Jag vet att det är sent. Men som sagt bättre sent än aldrig!





Alex & Jag njuter av solen.




Grillning på G



Party Alias is the shit!




Some of the girls..




Haha, dans!

Sen drog vi ut och gjorde stan.   Majoriteten av bilderna ville inte laddas upp :)

XoXo




Nummer 1,

Nu kan jag stryka Engelska C , akademisk uppsats från listan. Den är klar. Det enda som ska fixas är layouten., har ju intw word hemma så sitter ohc skriver på gamla hederliga-suguga-tråkiga wordpad!
Nu tar jag en paus. Sitter och lyssnar på Foo Fighters på min kära spotify. <3 
Framtida Mrs Spotify.

Nu ska jag dra upp och kolla om maten är klar. För jag är jätte hungrig, sorry om det blir tråkiga saker jag bloggar om men ska lägga in lite saker från valborg sen, då får ni lite roligt att titta på. Plus att nästa helg är det studentkryssning och då ska det ta me tusen bli bilder!

Puss på Er!

Godmorgon allesammans,

Vaknade för en timme sedan men har hunnit käka frukost. Inte det godaste jag vet, men det fick duga i alla fall. Snart ska pluggandet sättas igång och jag ska sätta på mig pluggis kläderna! Bring it on säger jag bara jag är redo.


- Engelska C, Akademisk uppsats , Legaliering av Marijuana.
- Engelska C, läsa bok, Johnny Got His Gun
- Samhäll C, Instudering frågor, Fursten av Machiavelli
- Samhäll C, Tal, Djurens rätt - Sluta döda tigrar!
- Filosofi A, fördjupnings uppsats, Finns Gud?
- Psykologi A, plugga till prov, Social psykologi och Minnet.
- Får se om jag kommer på någonting mer sen ..


Som ni förstår tycker jag synd om mig själv eftersom att jag har mycket att göra. Men nu sätter jag igångmusiken ohc börjar jobba!

Ciao

Grattis,

Idag har varit en bra dag tycker lilla jag.
Sa en dam som bodde i stan på övre plan.

 hihi, la ni märke till mitt gulliga rim?

Jag har en pappa som har en tjej, de har hittat varandra och förlovat sig!
Syskonskaran tycker  om det väldigt mycket, och amanda har längtat efter det här väldigt mycket!
Det var sist härom dan när damen var på övre plan, när lilla amanda passerade den lilla stan!



:)

När de kom hem
ohc berättade de fina nyheterna blev det till att fira. Satt och snackade minne och så, jätte trevligt. Drack öl (väldigt glammigt) och nu inser jag att jag måste sova för imorgon är det plugg som gäller. Sen när jag vaknar ska jag käka frukost för första gången på länge sen ska jag plugga tills det är dags för film kväll med mina kära tjejer! Alla är inte med men imorgon kommer faktiskt min evelina och mickis hem från Malta ohc hoppas de joinar oss! :) 

Vill du bli min baldejt btw?

ajja ska sova nu , hade underbart!  Puss på Er!

Tired of using technology,

I need you right in front of me.

Det finns ingenting som heter "riktig musik". Gillar man inte en musikstil, så ska man respektera att andra faktiskt gör det. Jag är väldigt bred i min musiksmak. Jag gillar allt möjligt. Men jag tål inte heavy metal och growl och allt vad det heter. Men det betyder inte att jag säger att det inte är musik. Jag tycker det är barnsligt.
Musik är någonting man kan relatera till, någotmman kan röra sig till kunna känna känslan av låten i kroppen liksom. JAg kan inte riktigt förklara vad jag menar. Men det jag vill ha sagt är det finns ingen "oriktig" musik ..


:)

Sitter
i datasal 232 och skriver engelska uppsatsen, min första lektion. Men vet ni vad det lustiga är? Jag är inte så trött som jag brukar vara på fredagar! Helt otroligt.  Sen har jag håltimme tills klockan 12 och det blir väl att dra hem till mamma en sväng och chilla där, och sen är det Psykologi och "Good will hunting" som gäller. Det ser jag fram emot. .. Alltid velat se den filmen!
Men nu kommer läraren måste dra!
Ciao

Jag vill gråta,

ÄNTLIGEN är den här. Uppföljaren till min kära älskling Transformers.  OCh Shia är så snygg att jga vill gråta (som vanligt) han har någonting med honom som får mig att smälta när jag ser honom. Han är mänsklig! Låter som en stor fjortis eller någonting nu. Men jag antar att det är så man blir,haha.  Längtar!


http://www.youtube.com/watch?v=z_Veo0G2qfY

shia-labeouf-distr.jpg Shia LaBeouf image by GoldenDragon13

Tillåt mig att skratta,

AAAHAHAHAH, Titta vad Rille hittade på Youtube.  

Inte visste jag att den skulle bli upplagd på riktigt hahaha. Äh, man måste fan ta och bjuda på sig själv ibland!


Åh vad roligt!,

Åh vad jag gillar att få kommentarer från folk jag inte känner till. Tack kanske man ska säga?
Jag loggade in och hade  typ 10 nya kommentarer (aldrig hänt förut), fick ta bort en del eftersom jag ansåg att det var stötande. Det finns alltid folk som ska förstöra. Men det bryr jag mig inte om man behöver alltid haters. Och man ska vara ärlig sånt gillar jag! Men ändå .. vill inte publicera det.

Jag sitter och har väldigt tråkigt just nu. Lyssnar på musik och hänger blogg. Hmm, det har ju aldrig skett förut!
Idag har minkäre mor sytt in massa byxor åt mig och nu finns det 4 par byxor till som jag kan använda. Alltid trevligt att kunna använda de kläder man faktiskt har. Nu kanske ni tycker att jag är bortskämd för att jag låter min kära mamma sy, men nu är det så att jag inte är bra på det och behöver öva. Men kanske inte på en lånad symaskin.  Jag har haft min del av olyckor i syslöjden, och därför lärt mig att jag ska ta avstånd tills jag är redo, haha


.



Imorgon ska lilla jag vara hemma heladagen. Farmor och Farfar kommer hit och ska vara barnvakt åt mina små brorsor, men jag ska vara här som ett extra stöd eftersom jag vet hur de fungerar, hehe.  Ska försöka ta tag i allt arbete nu under helgen så jag kan slappa gärnet sen! 

Dagens låt: Does it offend you, yeah? - With a heavy heart
Dagens Amanda: glömt skriva Datum på mina studentkort.

XoXo girls&boys

Busy weekend,

Helgen blir det massa plugg SOM VANLIGT. Det blir att plugga till matte provet, skriva talet, engelska C arbetet, engelska C boken "Johnny got his gun av Dalton Trumbo. Den var lite lullig i början men börjar komma igång nu och den blir faktiskt bättre!

Jag funderar över vad jag ska prata om... Tänkte på om jag skulle ta Sverigedemokraternas politik, men jag vet inte. Sen tänkte jag tala om att Sverige är på god väg att bli USA, men det är så stort, så kanske ska skala av lite där och ta hur betygsystemet går allt längre ner i åldrarna och vilka är våra förebilder där o så. MEn nu kom jag ju på den briljanta idén. Jag skrev ju ett långt inlägg om det igår!  Djurens rättigheter! Tigrarna förstås. Åh vad dum man kan vara ibland ...

ajja, ska börja jobba nu innan Pelle kommer tillbaka.

arrivederci! tanti baci

Sluta upp nu säger jag!,

Tigern är utrotningshotad och listad på Washingtonkonventionens (CITES) första lista, vilket betyder att all internationell handel är förbjuden. Ändå handlas det med tigrar, för att skinnen ska pryda människor som en maktsymbol - eller bli till medicin.






För hundra år sedan fanns ungefär 100 000 tigrar, i Asien, från Turkiet till östligaste Ryssland och Kina, ner till den indonesiska övärlden. Idag finns det bara cirka 3 500 vilda tigrar kvar, fördelade på några få isolerade områden. Organiserade tjuvjakter är en av de värsta orsakerna bakom den dramatiska minskningen de senaste åren.



Den illegala jakten drivs av efterfrågan på tigerskinn, men också av tigerdelar till den traditionella orientaliska medicinen, där inte minst tigerben ger tjuvjägarna en hel del pengar. Men det är i slutleden av handelskedjan som de stora pengarna görs.

Marknaden är oändlig och varje död tiger som avslutar sin resa i Kina, Taiwan eller Singapore, förvandlas till någon annan form av traditionell medicin som inte ger större lindring än andra mediciner:   • Svansen mals till salvor för olika hudsjukdomar
• Blodet dricks för att ge styrka
• Benen mals ned till muskelstärkande och botemedel mot reumatism
• Ögonen ingår i piller för att bota starr och kramper
• Morrhåren ska lindra tandvärk m.m.


Kina förbjöd den inhemska handeln med tigerdelar 1993, vilket ledde till att den lokala marknaden för tigerprodukter i traditionell medicin minskade. Idag finns det omkring 4 000 "tama" tigrar i kinesiska tigerfarmer. Ägarna till den kinesiska tigerfarmarindustrin trycker därför på för att tigerprodukter från farmerna ska få säljas lagligt.   Om förbudet släpps kommer det att bli svårt att skilja på "tama" och vilda tigrar och eftersom behovet är så gott som obegränsat kommer den illegala handeln förmodligen att blomstra - och den illegala jakten öka. 

- Text: Ola Jennersten, Världsnaturfonden WWF




Alltså ursäkta?
Jag blir ju helt galen. LÅT DEM VARA! Ska det vara så svårt att hålla sig borta. vi ska väl bevara de vackra djur vi har kvar?  De har inte gjort något för att inte förtjäna att leva, och fan för den som säger " buhu dne äter upp människor". Ja, men då vill jag fårga dig. Vem var där först  tiger eller människan. TIGERN det är människorna som inkräktar på deras land, inte tvärtom. Jag blir så fruktansvärt ledsen av att höra sånt här. De är vackra djur som fyller sin del av livets cirkel. Jag måste göra någonting, de förtjänar att leva. STOPPA TJUVSKYTTE!

Vilken lättnad,

YES! Jag är klar med redovisningen och det gick jätte bra. Det var till och med roligt att stå/sitta där framme. Det var inte så många där och man känner ju till de flesta så det var cool lungt! Nu sitter jag och ska börja skriva på mitt tal som jag ska ha i samhäll C. hhmm .. vet inte riktigt vad jag ska prata om. Men det ska vara ett politiskt och engagerande tal i alla fall, vilket kan passa mig. :)
Jag känner mig som världens pluggis som sitter och berättar om vad jag gör i skolan, men det blir så. Ämnet är aktuellt det är sista tiden att ta igen saker och ting och lärarna dumpar arbeten och läxor över oss.

Idag ska jag plugga psykologi, skriva klart MAchiavelli frågorna., börja med engelska C arbetet, plugga lite matte C måste jag också göra ... Sen vet jag inte om jag har något mer just nu. Så det var inte så mycket, men arbetena i sig är väldigt stora!

Nu kommer min lärare måste dra Ciao!

You can't forget it,

Nyvaken, ska börja göra mig iordning inför skolan samt hoppas på att dagen går över fort.
Idag är redovisningen, lilla jag är lite nervös, fast det borde jag inte vara. Jag gör det större än vad det egentligen är.
Men men, ska ska gå bra! Ingenting annat sker idag, funderar på om jag ska träna. Men jag tror jag skippar det, för
snart är det NP i Ma C. Och jag är värdelös i det så jag borde börja plugga till det. JO, man kan visst plugga till matte prov!
Ett album jag verkligen rekomenderar är Demi Lovato - Don't forget. Skivan är faktiskt överraskande bra. sitter och lyssnar på den nu och just nu spelas the middle min favorit! MEn jag borde dra nu, det kommer mer sen.


Dagens låt: Dirty Dancing - New kids on the block

Skytten 23/11-21/12

Tisdagen börjar inte så bra men en oväntat vänlig gest får dig på bättre humör. Kvällen blir rolig.
hmm.. kul.

Puss på Er!

On the line,

Precis skrivit klart samhäll C uppgiften! Wihu!
Men måste upp tidigt imorn och dra till skolan för att
göra klart power-point presentationen. Avskyr muntlig
redovisning, men jag antar att det är någonting som
måste göras, och det kan väl inte vara värre än muntliga-
nationella i svenska C liksom? Och det var ju ändå ganska kul :)
Känner att min hals börjar krångla igen och magen värker..
Amanda du får inte bli sjuk IGEN, inte nu när svin-influensan
härjar i Sverige. Antar att jag inte är den enda som är orolig,
jag har fått otroligt dåligt immunförsvar på senaste tiden.
Och om jag förstått rätt så är det precis dåligt immunförsvar som
svin-influensan gillar! Men jag ska försöka vara optimistisk och se
det såhär : Det går faktiskt att bota. Vi har duktiga läkare. Någonstans
utanför Östergötland ( de vi har här är otroligt arroganta och nochalanta).
Jag är jättesugen på att skolan ska sluta, inte för gemenskapen, för den
kommer jag sakna, Men för alla dumma redovisningar, prov, test, matte-lektioner,
samhälls lektioner, idrott och läxor förstås. Studenten närmar sig med storm steg
och allting är klart inför det nu. Jag har mössan, jag har klänningen. Det enda jag
inte har nu är en bal-date. Min sa till mmig IDAG att han förmodligen inte hade pengar.
Jag förstår honom men, ändå. Lite tidigare hade det kunna komma. Det är bara två
veckor kvar tills sista anmälningsdag. Jag antar att det inte är tider att vara kräsen nu.
Men man ska ju gå med någon som är rolig att gå med antar jag.
Här kommer lite bilder på saker jag saknar just nu.



Här kommer en favorit i repris. Malta!



Denna dam som är på Malta just nu.



Sommarlov.



Long talks på Torstorps/tarzan berget.



Detta linne! Som jag inte kan hitta!





Hmm. muntlig redovisning,

Hade två muntliga redovisningar förra veckan samma sak igen den här veckan. Idag har jag en om kroppsspråk, det är lite roligt faktiskt och klassen är inte så stor. Men imorgon har jag redovisning i Samhäll C ( som egentligen var valfri redovisning). Jag har inte skrivit klart arbetet för att jag tycker att det är tråkigt. Så ska ta tag i det idag, den muntliga delen klarar jag nog av. Det är bara att stå och snacka, det blir skönt att bli av med det sen :) 

Nu sitter jag och väntar på att Psykologin ska börja så att jag kan bli av med muntligredovisning nr 1 idag. Juste jag har förövrigt kollat igenom mina poäng och räknat ut snitt idag. Jag ligger ju bra till ju! Amanda blir glad, förövrigt sker nog ingenting idag förutom att sitta med uppsatser. Gud vad skönt det ska bli att ta studenten!

Dear,

The sun is up,
the sky is blue,
It's beautiful
And so are you.

The wind is low,
the birds are singing
and you're a part
of everything.

Look around.


 

Man, I love cars,

ÅÅÅHHH! HAr precis kommit hem från en "bilträff" i norrköping. Fy faan, vad heta bilar det finns. Jag coh Ida fick upp ögonen för en viss Mustang GT, gul med svarta stripes. Jag älskar den något oerhört och vi fick rysningar när vi såg den! Jag älskar bilar och det var smart att dra med mig dit jag kunde knappt andas när jag såg de vackra bilarna.Jag fick ju även se min kärlek Dodge Viper i alla format och färger, mycket vackert. Men dock så fanns det även många finspångs volvos att skämmas för ( ni vet de här otroligt fula målade skithögarna) som förstörde, men  det var  bara att kolla åt andra hållet och låtsas som att man inte kom från Finspång. Sådan otur är att ingen av oss hade med oss kamera, men va fan, jag ska se dem igen! Alltså de som var värda att se ... :)


för att komma in på annat så var ju valborg för ett par dagar sen. Det ver trevligt. Grillade och snackade,dansade,sjöng med tjejerna. Sen drog vi till ettan där det faktiskt fanns roligt folk! De tänkte väl likadant som oss ( fanns inga andra roliga fester). Det blev en lyckad valborg jämfört med förra året som var den mest hemska dagen i mitt liv. Det var bra folk och bra musik!  Men en sak kom jag och tänka på, vad mycket underårigt folk det är som jobbar på ettan? Borde man inte kunna fixa det? det är ju förbjudet väl? om jag hörde rätt från några som satt och snackade haha :D

Ajja trevligt var det och precis vad jag behövde. Nu ska jag sova för imorgon åker jag in till stan med syrran o Ida för att shoppa :)

Puss på Er!

Isabella Skyline

Explore everything , stop at nothing.

RSS 2.0