Sluta upp nu säger jag!,

Tigern är utrotningshotad och listad på Washingtonkonventionens (CITES) första lista, vilket betyder att all internationell handel är förbjuden. Ändå handlas det med tigrar, för att skinnen ska pryda människor som en maktsymbol - eller bli till medicin.






För hundra år sedan fanns ungefär 100 000 tigrar, i Asien, från Turkiet till östligaste Ryssland och Kina, ner till den indonesiska övärlden. Idag finns det bara cirka 3 500 vilda tigrar kvar, fördelade på några få isolerade områden. Organiserade tjuvjakter är en av de värsta orsakerna bakom den dramatiska minskningen de senaste åren.



Den illegala jakten drivs av efterfrågan på tigerskinn, men också av tigerdelar till den traditionella orientaliska medicinen, där inte minst tigerben ger tjuvjägarna en hel del pengar. Men det är i slutleden av handelskedjan som de stora pengarna görs.

Marknaden är oändlig och varje död tiger som avslutar sin resa i Kina, Taiwan eller Singapore, förvandlas till någon annan form av traditionell medicin som inte ger större lindring än andra mediciner:   • Svansen mals till salvor för olika hudsjukdomar
• Blodet dricks för att ge styrka
• Benen mals ned till muskelstärkande och botemedel mot reumatism
• Ögonen ingår i piller för att bota starr och kramper
• Morrhåren ska lindra tandvärk m.m.


Kina förbjöd den inhemska handeln med tigerdelar 1993, vilket ledde till att den lokala marknaden för tigerprodukter i traditionell medicin minskade. Idag finns det omkring 4 000 "tama" tigrar i kinesiska tigerfarmer. Ägarna till den kinesiska tigerfarmarindustrin trycker därför på för att tigerprodukter från farmerna ska få säljas lagligt.   Om förbudet släpps kommer det att bli svårt att skilja på "tama" och vilda tigrar och eftersom behovet är så gott som obegränsat kommer den illegala handeln förmodligen att blomstra - och den illegala jakten öka. 

- Text: Ola Jennersten, Världsnaturfonden WWF




Alltså ursäkta?
Jag blir ju helt galen. LÅT DEM VARA! Ska det vara så svårt att hålla sig borta. vi ska väl bevara de vackra djur vi har kvar?  De har inte gjort något för att inte förtjäna att leva, och fan för den som säger " buhu dne äter upp människor". Ja, men då vill jag fårga dig. Vem var där först  tiger eller människan. TIGERN det är människorna som inkräktar på deras land, inte tvärtom. Jag blir så fruktansvärt ledsen av att höra sånt här. De är vackra djur som fyller sin del av livets cirkel. Jag måste göra någonting, de förtjänar att leva. STOPPA TJUVSKYTTE!



Kommentarer
Josie

Tigrar är så vackra djur!

2009-05-07 @ 12:56:07
URL: http://josiieliive.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Isabella Skyline

Explore everything , stop at nothing.

RSS 2.0