2011-07-09

Hej allihopa!
Som jag skrev tidigare hittade vi ett boende i alla fall. Var tvungen att sticka från flygplatsen snabbt då vi kände oss stressade för att hinna få en säng. Nu är vi här i alla fall och det känns bra.
Vårt rum är helt okej dock lite kallt som resten av Sydney. Det enda som känns lite sådär är att tjejerna som bor i rummet är de mest stökiga tjejer jag sett. Visste inte att kvinnor kunde vara så oorganiserade! Det ligger grejer överallt och då menar jag verkligen ÖVERALLT! Våra nya och tillfälliga roomies är schyssta och pratiga, till och med värre än jag, haha. Det är ett bra hostel som jag verkligen kan rekommendera, The original backpackers heter det. Det är gammalt vilket man märker ganska väl men det är ändå fräscht!

När jag och Cheppi kom hit kände vi oss ganska trötta men det gick snabbt över till en ”vi måste fira” –känsla och det ledde förstås till att vi gick ut och tog en öl. Det första stället var en sportbar och där stannade vi bara över en öl för stället var ganska tråkigt. Vi gick vidare och letade efter ett ställe då vi märkte att vi plötsligt befann oss bland massa strippor och prostituerade, YES vi befann oss i redlight district för er som vet vad det betyder. Ganska roligt att party gatan ligger direkt belägen vid fest gatan för det betyder ju att de livnär sig på fulla grabbar och män som har misslyckats för natten, haha!
Men vi drog lite längre bort från den gatan för att söka upp en pub istället för vi var inte på humör för klubbar. Vi frågade en om vad han tyckte och han sa att vi skulle dra till ett ställe som heter O’Malleys, vilket vi också gjort. Det roliga var att han vi frågade beskrev stället som ett lugnt ställe vilket vi tyckte var ganska roliga för det var raka motsatsen. Då kan man ju undra vad han anser vara lugnt :P. Det var i alla fall roligt där och det var mer av ett backpacker ställe så vi träffade folk från alla hörn i världen. Blev kompis med en Dansk som heter Eva, tyvärr sp reser hon vidare ett tag imorgon men kommer tillbaks till Sydney senare! Det blev lite mer öl än vad vi hade tänkte men vi fortsatte kvällen tills klubben stängde (typ halv 5-5) och då var det dags att sova!

Vi försökte vara så tysta som möjligt då våra roomies gav oss info om deras tidigare roomies som vi ersatte. Och tydligen hade de varit alldeles för ljudliga av sig. Vi vill såklart inte göra samma sak.

Det var igår det. Nu kommer vi till idag. Idag som vi till typ 5 eftersom att vi var så trötta så vi har inte sett Sydney på dagen ännu. Sen drog vi ner till receptionen för att betala hyran och köpte vatten. Ja ni vet att det är i princip bara i Skandinavien som man kan dricka ur kran, vilket jag anser vara en fruktansvärt dålig vana då man knappt kan det någon annanstans i världen. ÄR vi bortskämda eller är vi bortskämda? Efter receptionen drog vi upp till rummet för att chilla lite och vi satt och snackade skit om hur stökigt det är i rummet (ni ska få se bilder sen).  Efter det drog vi ut på gatan och kollade efter en mataffär och köpte lite förnödenheter och efter det blev det dyr pizza och nu sitter jag här medan Cheppih vilar lite!

Har fortfarande inte greppat att jag är i Sydney förresten, det kommer nog inte komma förrän vi hittat egen lägenhet och börjat skolan.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Isabella Skyline

Explore everything , stop at nothing.

RSS 2.0